samedi 9 février 2008

Mushroom Ragoût | Ragoût de champignons

Photo Gato Azul

Are you as crazy about mushrooms as I am? I love them and I'm being spoiled since, more and more, you can find interesting varieties of cultivated mushrooms - shitakes, oyster mushrooms, portobello, lamb's feet. When I saw this Williams Sonoma recipe, my mouth watered. Serve the ragoût with some nice crusty bread, you'll enjoy it.

Êtes-vous comme moi? J'aime les champignons et je suis servie car, de plus en plus nous trouvons des variétés intéressantes de champignons cultivés - des shitake, des pleurottes, des portobello, des pieds de mouton. Lorsque j'ai vu cette recette chez Williams Sonoma, l'eau m'est venue à la bouche. Servez ce ragoût avec de bonnes tranches de pain, vous vous régalerez.

Photos Gato Azul

WILD MUSHROOM RAGOÛT
RAGOÛT DE CHAMPIGNONS SAUVAGES


(Williams Sonoma)

Ingredients (for 6)
  • 1 cup of chicken broth | 250 ml de bouillon de poulet
  • 2 tbs chopped fresh flat leaf parsley | 2 c. à soupe de persil plat haché
  • 2 garlic cloves, minced | 2 dents d'ail émincées
  • 2 tbs butter | 2 c. à s. de beurre
  • 2 tbs olive oil | 2 c. à s. d'huile d'olive
  • 2 lb of clean mixed mushrooms, roughly cut so that the pieces are the same size (I used portobello, shitake, oyster and lamb's feet) | 1 kg de champignons nettoyés mélangés, coupés pour que les morceaux soient de taille identique (j'ai utilisé des portobelle, des shitake, des pleurottes et des pieds de mouton)
  • 1/4 cup heavy cream | 85 ml de crème épaisse
  • Salt and pepper, to taste. I added a good measure of minced chives. | sel et poivre, au goût. J'ai ajouté une bonne quantité de ciboulette ciselée.
Method
  1. In a small saucepan, boil the chicken broth 3-5 minutes so that it will reduce by half. Reserve | Dans une petite casserole, bouillir le bouillon de poulet 3-5 minutes pour qu'il réduise de moitié. Réserver.
  2. Finely chop the parsley and the garlic together | Hacher finement ensemble le persil et l'ail
  3. In a large frying pan, heat the butter and the oil and sauté the mushrooms 5-6 minutes until they are golden and tender | Dans une grande poêle, faire fondre le beurre et l'huile d'olive et faire revenir les champignons pendant 5-6 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient tendres et dorés
  4. Add the chicken stock, the parsley and garlic and the cream. Simmer for 3-4 minutes until reduced and thickened | Ajouter le bouillon de poulet, le persil et l'ail et la crème. Faire mijoter pendant 3-4 minutes jusqu'à ce que la sauce soit réduite et épaisse
  5. Season with salt and pepper | Assaisonner de sel et de poivre
  6. Serve immediately, garnished with some parsley | Servir aussitôt garni de persil

Photo Gato Azul

It's quite rare to see a male and female Cardinal together. Usually, the male watches over the female from a distance as she feeds. She goes back to the nest and the male then feeds. I was lucky to snap this picture. A true Valentine Day's treat. A picture of matrimonial bliss ;-)

Il n'est pas fréquent de voir un couple de cardinaux ensemble. Habituellement, le mâle surveille à distance pendant que la femelle se nourrit. Elle retourne au nid, puis il se nourrit. J'ai eu de la chance de pouvoir prendre cette photo. Un véritable cadeau de la Saint-Valentin. Image de bonheur conjugal ;-)

6 commentaires:

Provence a dit...

J'dore!

Provence a dit...

J'Adore!

Peter M a dit...

Louise, I too have a briliant red cardinal and a brown one like yours that visit my birdfeeder...I'll post their pics soon.

On to mushrooms, I love'em, always had, always will...Morels are due in the spring!

Miss Bebop a dit...

Ces photos sont chaleureuses et appétissantes, une ambiance sous le signe du réconfort!

Louise a dit...

Merci, Provence. Les champignons ce sont des aliments 'vrais'
Peter, I can't wait to see your photos of the cardinals, such magical birds
Merci Miss Bebop, les champignons sont 'terre à terre'. :o

Rosa's Yummy Yums a dit...

I LOVE them! Your ragoût looks really wonderful! I could eat that 7 times a week!!!

What a great picture! Both cardinals are amazingly beautiful!

Cheers,

Rosa